Касим Дал

български политик

Роден:17 октомври 1962 г. (1962-10-17) (на 47 г.)
Николаевка, България

Касим Исмаил Дал е български политик, заместинк-председател на Движението за права и свободи.
Биография

Един от основателите на Турското национално-освободително движение в България през 1985 година, за за което излежава присъда в затворите на София, Варна, Бобов дол и Стара Загора (1986 - 1989). След амнистирането му през 1990 година става един от основанелите на Движението за права и свободи, а от 1993 година е негов заместник-председател[1].

През октомври 2009 година пред близо 300 делегати на областната конференция на ДПС в Шумен заявява, че ДПС ще управлява България самостоятелно, но също че за първи път от 12 години насам партията му е изолорина от властта[2].

Според бившия заместник-председател на СДС и лидер на движение "ЕВЕТ" Ергин Емин той заявява, че зад създаването на Мюсюлманската партия в село Славяново стои Касим Дал[3], а според вестник Атака, той е връзката на ДПС с турските спецслужби[4].

от Уикипедия,свободната енциклопедия
Or here

петък, 1 април 2011 г.

Втори поддръжник на Касим Дал подложен на преследване

Погнаха поддръжник на Касим Дал

Поддръжник на Касим Дал от Исперих стана клиент на прокуратурата. Еждан Ремзиоглу от исперихското село Средоселци бил привикан в районното заради разследване срещу него. Колата на Ремзиоглу е засечена да хвърчи с висока скорост през февруари. В полицията обаче пристигнал документ от Еждан, че не той е шофирал, а друг човек. Разследващите установили, че на въпросната дата нароченият за джигит въобще не е бил в България, а в Турция. Според криминалистите декларацията в КАТ е фалшива. Ремзиоглу обаче обясни, че разследването срещу него е свързано с политическата му дейност. Той е собственик на ферма за отглеждане на кучета. В момента активно организира недоволните от ДПС в Разградско да се включат в срещата, насрочена от Дал за 10 април в Търговище. Ремзиоглу правел списъците за участие и финансирал транспортните разходи.
В четвъртък полицаи задържаха и администратора на групата във Фейсбук "Аз подкрепям Касим Дал" Метин Мехмедов по подозрения за кражба от магазин.
Станка Христова

вст / http://kasimdal.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар