Касим Дал

български политик

Роден:17 октомври 1962 г. (1962-10-17) (на 47 г.)
Николаевка, България

Касим Исмаил Дал е български политик, заместинк-председател на Движението за права и свободи.
Биография

Един от основателите на Турското национално-освободително движение в България през 1985 година, за за което излежава присъда в затворите на София, Варна, Бобов дол и Стара Загора (1986 - 1989). След амнистирането му през 1990 година става един от основанелите на Движението за права и свободи, а от 1993 година е негов заместник-председател[1].

През октомври 2009 година пред близо 300 делегати на областната конференция на ДПС в Шумен заявява, че ДПС ще управлява България самостоятелно, но също че за първи път от 12 години насам партията му е изолорина от властта[2].

Според бившия заместник-председател на СДС и лидер на движение "ЕВЕТ" Ергин Емин той заявява, че зад създаването на Мюсюлманската партия в село Славяново стои Касим Дал[3], а според вестник Атака, той е връзката на ДПС с турските спецслужби[4].

от Уикипедия,свободната енциклопедия
Or here

четвъртък, 31 март 2011 г.

Касим Дал:С младите ще изгоним агентите от ДПС

Турската Комунистическа Партия в България за удобство наречено ДПС е най голямото зло,което се случи на нас Турците в България
SERBEST KORKMAZ : В България в момента няма истинска свобода на словото.Толерират се тези ,които хвалят управляващите и се заглушават ...

:::

Касим Дал:Това ръководство на ДПС е изчерпано


1 април 2011

София,България

Зад мен са пчелите в партията, които събират гласове. С младите ще изгоним агентите от ДПС, казва бившият втори в Движението
В ДПС за първи път се води или започва да се води открит диалог за състоянието на партията, казва независимият депутат Касим Дал в интервю за "Стандарт". Бившият втори в Движението смята, че партията се е превърнала синоним на скандали, нагло държание и безпардонно отношение към всичко. "Едва ли не председателят и хората около него смятат, че стоят над закона", казва Дал.

Най-важното е да не се допускат хора от бившата ДС до ключови управленски позиции, както в партиите така и в държавата, коментира той.

Дал подчертава, че няма лидерски амбиции. "При една нова извънредна конференция или оставка на председателя на ДПС, Корман Исмаилов или който и да дойде от тези млади хора, ще бъде успех за нас", казва той в отговор на въпрос, ако Доган подаде оставка и на национална конференция делегатите го поканят за лидер на ДПС, дали ще поеме руля или ще го остави примерно на Корман Исмаилов.

ДПС не е създадено от ДС, но такива хора яхнаха идеята за движение за права и свободи. И чрез тези хора ДС контролира ДПС, заявява още Касим Дал.

Според него са нужни радикални реформи в образованието, здравеопазването, икономиката, земеделието.

"Това ръководство на ДПС е изчерпано и съм убеден, че хората ще ни накажат. Още говоря "ще ни", като част от ДПС, въпреки че ме изключиха. Тези хора може да мълчат до изборите, но ще "заговорят" пред урните", убеден е депутатът.

Аз съм повече по работата, отколкото по притчите, отвръща Дал, попитан има ли любима притча. "Но се сещам, за начина на управление на Доган и неговата любима притча. "Белобрад старец вървял през едно село с торба на рамо, но на всеки 40 крачки се спирал и удрял силно торбата в земята. Хората се зачудили и го попитали защо го прави. Тогава старецът им отвърнал, да не го питат защо удря торбата, а какво носи в нея. Оказало се, че чувалът бил пълен с плъхове, а старецът изчислил, че точно на всеки 40 крачки трябва да удря торбата в земята, за да се сбият помежду си. В противен случай плъховете ще се съюзят, ще пробият дупка в торбата и ще избягат". Това е начинът на управление на Ахмед Доган", завършва бившият втори в Движението.

иаб / http://kasimdal.blogspot.com

Турската Комунистическа Партия в България за удобство наречено ДПС е най голямото зло,което се случи на нас Турците в България
SERBEST KORKMAZ : В България в момента няма истинска свобода на словото.Толерират се тези ,които хвалят управляващите и се заглушават ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар