Касим Дал

български политик

Роден:17 октомври 1962 г. (1962-10-17) (на 47 г.)
Николаевка, България

Касим Исмаил Дал е български политик, заместинк-председател на Движението за права и свободи.
Биография

Един от основателите на Турското национално-освободително движение в България през 1985 година, за за което излежава присъда в затворите на София, Варна, Бобов дол и Стара Загора (1986 - 1989). След амнистирането му през 1990 година става един от основанелите на Движението за права и свободи, а от 1993 година е негов заместник-председател[1].

През октомври 2009 година пред близо 300 делегати на областната конференция на ДПС в Шумен заявява, че ДПС ще управлява България самостоятелно, но също че за първи път от 12 години насам партията му е изолорина от властта[2].

Според бившия заместник-председател на СДС и лидер на движение "ЕВЕТ" Ергин Емин той заявява, че зад създаването на Мюсюлманската партия в село Славяново стои Касим Дал[3], а според вестник Атака, той е връзката на ДПС с турските спецслужби[4].

от Уикипедия,свободната енциклопедия
Or here

неделя, 10 октомври 2010 г.

Ердоган предпочете да си бъбри повече от час неформално с редовия депутат,свален от всякакви ръководни постове в ДПС Касим Дал

На 4 октомври заместниците на Сокала Лютви Местан и Юнал Лютви сигурно многократно са се оглеждали в парламентарното огледало, причесвали са с гребенче държавническите си перчеми и са предчувствали как прекрачват тържествено прага на гранд хотел София, а камери и обективи ги обливат в светлина.

После дават обилни изявления, които показват на електората на село колко са близо до сърцето на властта в Анкара.

Но вместо с тях и с шефа им, Ердоган предпочете да си бъбри повече от час неформално с редовия депутат, свален от всякакви ръководни постове в ДПС Касим Дал.

Всички се питат, ами защо той е предпочетеният?

Ами защото е политзатворник, антикомунист, прокара закона за досиетата и разкриването на агентите на ДС, стои вдясно, отвори партията за българи.

Това просто го прави различен от много от обременените му съпартийци.

Пътят на антидоганизацията у нас тръгна от Босфора